dinsdag , 16 april 2024
Vliegkamp Lelystad

Open dag vliegkampen Lelystad Airport zomer 2015

Lelystad Airport, 22 mei 2015 – Op zaterdag 6 juni a.s. wordt er op Lelystad Airport een open dag gehouden om de vliegkampen – die georganiseerd worden door vliegschool Zelf Vliegen – onder de aandacht te brengen van de jeugd en de ouders. Tijdens deze open dag krijgt men een voorproefje van er allemaal gebeurd tijdens zo’n vliegkamp.

Tijdens de open dag kunnen alle kinderen extra voordelig een proefvliegles volgen (vanaf € 35,-). Verder kunnen ze deelnemen aan verschillende workshops, zoals bijvoorbeeld vliegtuigmodelbouw of navigatie en radiotelefonie (R/T).

Concreet komt het er op neer dat vliegschool Zelf Vliegen kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd wil maken met de luchtvaart. En hopelijk leidt dit bij deze doelgroep tot een groeiende interesse voor de luchtvaartbranche en kiezen zij er misschien later wel voor om in deze sector een baan te vinden.

Natuurlijk associëren de meeste kinderen de vliegerij in de eerste plaats met (zelf) vliegen. Tijdens de vliegkampen wordt hier dan ook ruimschoots aandacht aan besteed. Ieder kind krijgt tenminste vijf vlieglessen van een uur in verschillende typen motorvliegtuigen. Maar doordat er in deze periode een heleboel andere facetten van de luchtvaart de revue passeren, wordt het ook duidelijk dat er meer te doen is dan alleen maar vliegtuigen besturen.

Speciaal voor de ouders staan er op dinsdag 9 juni twee informatiesessies gepland (’s morgens en ’s avonds), waarin er uitgebreid tekst en uitleg wordt gegeven over de verschillende aspecten van het programma van de vliegkampen en de daarbij behorende kosten.

Deze zomer zullen er twee vliegkampen worden georganiseerd, nl. van 20 t/m 24 juli en van 10 t/m 14 augustus 2015. Voor meer informatie over de Vliegkampen bij Zelf Vliegen, kijk dan op de volgende website: http://www.zelfvliegen.nl/vliegkamp