woensdag , 29 mei 2024

Stroomstoring bij Belgische verkeersleiding

Brussel (België), 27 mei 2015 – Stroomstoring bij Belgische verkeersleiding Overvliegend verkeer wordt door EuroControl afgehandeld en ondervindt daardoor weinig of geen problemen.

Op Zaventem (Brussel) worden slechts mondjesmaat in- en outbound vluchten geaccepteerd door de lokale verkeersleiding. Zo kwam om 11:15 LT vlucht SU2168 uit Moskou gewoon volgens schema aan op Zaventem. Maar even daarvoor moest een vlucht van Turkish Airlines (TK1937) uit Istanbul, ook met bestemming Zaventem, uitwijken naar Schiphol. Normaal zou er automatisch overgeschakeld zijn op noodaggregaten, maar ook die weigerden dienst.

Bericht op de site van Brussels Airport (Zaventem):
Technische storing luchtverkeersleiding: geen vertrekken of landingen tot 14h
Door een technische storing bij de luchtverkeersleiding zijn er momenteel geen vertrekken of landingen mogelijk op Brussels Airport tot vermoedelijk 14.00u. De storing is nationaal. Luchtverkeersleider Belgocontrol doet er alles aan om de installaties zo snel mogelijk terug opgestart te krijgen. Dit leidt tot heel wat vertragingen. Een aantal vluchten werd omgeleid naar luchthavens in de buurt. We raden onze passagiers aan hun vluchtstatus online op te volgen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor meer informatie. Brussels Airport houdt u op de hoogte van eventuele evoluties via de website, app, en de Brussels Airport Facebook en Twitter account.

Belgocontrol rept op haar site met geen woord over de technische storing.