woensdag , 29 mei 2024
Indoor Skydive Roosendaal

Indoor skydiven – de nieuwe ‘vrije val’

Roosendaal, 3 augustus 2015 – Met Indoor skydiven maak je eigenlijk een gesimuleerde ‘vrije val’, zoals wij die van het traditionele parachutespringen (skydiving) kennen. Met dit verschil; Je hoeft er niet voor uit een vliegtuig te springen. Indoor skydiven kent een sterke groei in populariteit. Op dit moment is er één indoor skydive centrum actief in Nederland; Indoor Skydive Roosendaal.

Indoor skydiven is erg leuk, maar om het ook veilig te doen zijn er een aantal dingen die vooraf geregeld moeten worden of waar je rekening mee moet houden.

Check-in
Bij binnenkomst in het skydive centrum meld je je bij de balie. Daar kan je jezelf inchecken. Vervolgens ga je één verdieping naar boven. Hier staat een instructeur je al op te wachten.

Kleding
Indoor skydiven doe je niet in een strakke spijkerbroek en een loszittend bloesje. Je krijgt dus een speciale outfit uitgereikt. Deze bestaat uit: een overall, oordopjes, helm en eventueel schoenen. Puntlaarzen zijn bijvoorbeeld niet zo handig. Verder moet je ervoor zorgen dat je alle losse spullen uit je zakken haalt. Ook doe je alle eventuele sierraden af. Dit alles – nog steeds – vanuit het oogpunt van veiligheid.

Instructie
Vervolgens ga je naar de instructieruimte. Aan de hand van een instructievideo wordt uitgelegd wat je te wachten staat en welke gebaren er gebruikt worden in de windtunnel. De instructeur zal ook een persoonlijke instructie geven en eventuele vragen beantwoorden.

Indoor skydiven
Iedere sessie duurt 1 minuut. Dat lijkt waanzinnig kort, maar zo voelt het niet. Je merkt dat je de eerste sessies nodig hebt om te wennen aan het gevoel te zweven en de adrenaline die daarbij door je lijf giert. Tijdens deze sessies sta je altijd onder begeleiding van een instructeur.

Informatie
Denk je dat Indoor skydiving iets voor jou is? Kijk dan eens op de website van Indoor Skydive Roosendaal: www.indoorskydive.com