woensdag , 29 mei 2024
Hawker Hunter

Hawker Hunter verongelukt tijdens Shoreham Air Show

Shoreham, Sussex (UK), 22 augustus 2015 – Omstreeks 14:20 uur CET is tijdens de Shoreham Air Show een Hawker Hunter verongelukt. Op de videobeelden is te zien dat de Hunter op geringe hoogte een linker bocht maakt richting het vliegveld, daarna rechtuit vliegt en dan begint aan een looping of een barrel roll.

Al vroeg in de exit van de manoeuvre is het voor enkele waarnemer(s) op de grond aannemelijk dat de Hunter niet meer op tijd zal kunnen herstellen en een crash met hoge snelheid onvermijdelijk is. De Hunter ‘mushed’ praktisch vlak tegen de grond, ter hoogte van de A27 die daar langs het vliegveld loopt.

De Evening Standard spreekt van enkele (dodelijke) slachtoffers, maar noemt nog geen cijfers. Net als alle andere media overigens. Volgens berichten van de BBC zou de vlieger uit het wrak gehaald zijn. Over zijn toestand is verder niets bekend.

Beelden van het ongeluk (deze kunnen door sommige kijkers als schokkend worden ervaren). Geen geluid bij video.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.