zaterdag , 18 mei 2024

Stichting Hoogvliegers zoekt piloten

Soest, 24 augustus 2015 – Stichting Hoogvliegers zoekt piloten. Er zijn in Nederland meer dan 10.000 kinderen die voor, tijdens of na hun geboorte een ziekte of aandoening hebben opgelopen en die hen een leven lang zal achtervolgen. Elke dag weer worden ze geconfronteerd met hun fysieke en/of mentale handicap.

Niettemin hebben deze kinderen ook hun jongens- en meisjesdromen. Ze willen brandweerman worden, of prinses, of piloot. Maar voor hun zal die droom nooit uitkomen. Of toch wel? De Stichting Hoogvliegers zoekt piloten. Piloten die hun droom wél waar hebben kunnen maken en deze graag willen delen met deze kinderen.

Wat zijn de eisen?
 Als piloot voor de Stichting Hoogvliegers heb je minimaal een PPL hebben, plus 150 uur ervaring als Pilot-In-Command na het behalen van je brevet. (Voor CPL en hoger geldt een verminderde ureneis van 50 uur als PIC in een GA omgeving). Na een intakegesprek mag je namens de Stichting Hoogvliegers individuele vluchten uitvoeren. En heb je vier van deze vluchten gedaan, dan ben je ook welkom op Grote Hoogvliegersdagen. Dat zijn evenementen waarbij we tussen de 25 en 125 zieke en gehandicapte kinderen per keer uitnodigen, om hun droom uit te laten komen; voor één dag piloot mogen zijn.

Verdere toelichting omtrent de voorwaarden én om je aan te melden als piloot is te vinden op:
https://www.stichtinghoogvliegers.nl/index.php/vlieg-mee/piloot-worden

Stichting Hoogvliegers zoekt piloten