zaterdag , 18 mei 2024
stichtingfly4u

FLY4U geeft pleegkinderen vleugels

Drachten, 31 augustus 2015 – Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

 In Nederland zijn er veel kinderen die opgroeien in pleeggezinnen. Zij kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen, omdat een gezin ernstige problemen heeft. Bijvoorbeeld door een scheiding, ziekte of psychische problematiek. Als ouders de opvoeding niet meer aankunnen, zijn pleegouders nodig die de zorg (tijdelijk) overnemen. FLY4U wilde dit jaar alle leden van het pleeggezin in het zonnetje zetten. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt, de eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert en natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben.

Na een muzikaal optreden en een drietal parachutisten die de dag spectaculair openden, kon de dag beginnen. Er was op het terrein veel te beleven. Een klimmuur, springkussen, handboogschieten, graffiti spuiten, een ritje in een echte cabrio of in een brandweerauto. Alles was even goed georganiseerd door alle vrijwilligers. En het absolute hoogtepunt; het vliegen zelf! Het was een komen en gaan van kleine vliegtuigjes. Gespannen gezichten bij zowel de ouders als de kinderen. Stuk voor stuk kwamen ze met een grote glimlach op het gezicht het vliegtuig uit. “Dit was vet cool”, “het leukste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan” en “ik wil nog een keer!”.

Aan het eind van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat en een mooie rugzak.

Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen!

Karsten Dijkstra, initiatiefnemer van Stichting FLY4U, kijkt wederom terug op een geslaagde dag. “Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen in de knel. En ik niet alleen, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U.”

Link:
– http://stichtingfly4u.nl

Foto: www.nobofoto.nl

stichtingfly4u