zondag , 14 juli 2024

KLM vliegt Hoogvliegers rond boven Nederland

Amstelveen, 10 oktober 2015 – KLM heeft met de Stichting Hoogvliegers een rondvlucht boven Nederland georganiseerd vanaf Schiphol. De in totaal 53 kinderen maakten samen met hun ouders een rondje boven Nederland in een Boeing737 (KL9910).

Jeroen Engelkes, Voorzitter Stichting Hoogvliegers:
“Het is iedere keer weer hartverwarmend als je de blije gezichten ziet van deze kinderen. Dan weet je gewoon dat je goed bezig bent. Het is geweldig dat wij als stichting dit werk mogen doen. We kunnen daarbij natuurlijk niet zonder de hulp van anderen. We zijn KLM en haar personeel dan ook geweldig dankbaar dat zij deze vlucht – voor het 6e* achtereenvolgende jaar alweer! – mogelijk maken en zo deze groep kinderen een onvergetelijke ervaring bezorgen.”

Jeroen van den Berg, KLM gezagvoerder:
“Ik vond het bijzonder om als onderdeel van de crew aan deze vlucht mee te mogen werken. Gelukkig zien we vaker blije gezichten van tevreden passagiers, maar zoveel blije en uitgelaten kinderen op eenzelfde vlucht als tijdens de ‘Hoogvliegersvlucht’ maak je niet vaak mee. De crew wilde dan ook graag een halve vakantiedag voor deze vlucht inleveren en heeft de vlucht daarmee in ‘eigen tijd’ uitgevoerd.”

Zestien kinderen met een lichamelijke beperking kwamen van het Orion college uit Amsterdam, zeven kinderen met een sociaal-emotionele achterstand van de Donner school uit Barneveld. Van de overige kinderen kwam het merendeel uit de provincie Utrecht en Zuid-Holland. Hun ziektebeeld varieert van epilepsie en diabetes tot het syndroom van down. Alle kinderen zouden afgelopen juni al vliegen, maar die vlucht was destijds geannuleerd wegens slecht weer. Vandaag is de vlucht succesvol verlopen: het was een groot avontuur om nooit te vergeten.

Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers stuurt zieke en gehandicapte kinderen tussen de 6 en 17 jaar de lucht in. Een meer dan geweldig avontuur. De afgelopen jaren konden duizenden kinderen er dankzij Stichting Hoogvliegers letterlijk en figuurlijk even tussenuit vliegen. Voor één dag niet ziek!

Voor een foto impressie van Stichting Hoogvliegers van deze dag, volg deze link.

(*) In sommige jaren zelfs meer dan één vlucht.

KLM vliegt Hoogvliegers rond boven Nederland