dinsdag , 28 mei 2024

KLM nieuwe Flight Safety film is een animatie van Delfts blauwe tegeltjes

Amstelveen, 16 oktober 2015 – Per 1 november introduceert KLM op alle intercontinentale vluchten een innovatieve en unieke Flight Safety film, geïnspireerd op Delfts blauwe schildertechnieken.

Delfts blauw vakmanschap
Meer dan 1.000 tegels zijn speciaal voor deze KLM’s Flight Safety film getekend, geanimeerd en met uiterste precisie geschilderd. Het gehele script is eerst vertaald naar met de hand gemaakte Delfts blauwe tekeningen, die vervolgens geanimeerd zijn en tot slot per stuk overgeschilderd zijn op tegeltjes. KLM’s Flight Safety film wordt door middel van een stop-motion techniek tegeltje voor tegeltje uitgelegd aan de passagier.

‘Dutch design’
De nieuwe Flight Safety film is net als het nieuwe Economy Class catering concept van KLM ‘Tasty Blue’ geïnspireerd op Delfts blauw ontwerp. De trolleys, placemats, bestekhoesjes, papieren doosjes en bekers hebben allemaal Delfts blauwe details of elementen. Het KLM’s Delfts blauw miniatuur huisje, dat sinds de jaren ‘50 aan elke passagier in World Business Class wordt gegeven, sluit hier mooi op aan. Ook het World Business Class servies en het nieuwe interieur zijn ontworpen door Nederlandse designers. Daarnaast biedt KLM al jaren aan haar World Business Class passagiers maaltijden aan die ontwikkeld zijn door toonaangevende Nederlandse chef-koks. Hiermee benadrukt KLM de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.

De veiligheidsinstructies zijn geactualiseerd in lijn met de wet en regelgeving.