woensdag , 24 april 2024
KLM Boeing 787 Dreamliner

Eerste vlucht nieuwste KLM Boeing 787 Dreamliner

Amstelveen 23 november 2015 – Op zondagmorgen 22 november om 9.00 uur vertrok de eerste Welcome Flight Boeing 787 Dreamliner vanaf Amsterdam Schiphol voor een rondvlucht boven Nederland. De passagiers aan boord konden als eerste kennismaken met dit gloednieuwe vliegtuig van KLM.

 

De eerste landing op Schiphol van KLM’s nieuwste aanwinst, de Boeing 787 Dreamliner, is uiteraard vastgelegd op video. Vanuit Seattle maakte het vliegtuig, genaamd Zonnebloem, haar eerste vlucht naar Schiphol.

De Boeing 787 Dreamliner is de eerste van de in totaal eenentwintig vliegtuigen die KLM in gebruik gaat nemen. Alle Dreamliners krijgen ieder een unieke naam en worden vernoemd naar bloemen: een typisch Nederlands exportproduct wat daarmee uitstekend past bij KLM.