woensdag , 12 juni 2024
MBB Bo-105

Spring net als James Bond uit een Bölkow!

Lelystad, 11 december 2015 – Altijd al eens helikopter willen vliegen? Of nog gekker; als een soort James Bond er uit willen springen? Lees dan vooral verder, want Rotor & Wings organiseert deze maand twee spectaculaire evenementen.

Wanneer, waar en hoe laat?
19 december 2015: Maastricht-Aachen Airport
29 december 2015: Lelystad Airport
Rondvluchten: van 10:00 tot 14.00 uur. Parachutespringen (ook als u geen ervaring hebt) van 14.00 tot 15.00 uur.

Waar kan ik mij aanmelden?
Rotor & Wings heeft vestigingen op zowel Lelystad Airport als Maastricht-Aachen Airport. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 06 2502 3705 of via e-mail: info@rotorandwings.nl.

De Bölkow Bo-105
De helikopter die voor deze twee superevenementen wordt gebruikt is de MBB Bölkow Bo-105. De 105 is een lichte 4 tot 5 persoons twin-turbine heli die in 1970 in productie ging. Producent MBB kwam voort uit een fusie van drie bekende Duitse ondernemingen: Messerschmidt – Bölkow – Blohm. Een bijzondere eigenschap van de 105 is dat deze een zogenaamde starre rotor heeft. Deze zorgt ervoor dat de helikopter extreem wendbaar is, waardoor zelfs het uitvoeren van aerobatics tot de mogelijkheden behoort. Maar zover zullen ze tijdens de rondvluchten niet gaan.

In Nederland is de Bo-105 vooral bekend om zijn rol bij de Koninklijke Luchtmacht, ANWB en Ambulance Diensten en de Dienst Luchtvaart van het Korps Rijkspolitie. Maar ook in de film staat de 105 zijn mannetje. Kijk maar eens naar de laatste James Bond film: ‘Spectre’. Daar bewijst deze compacte maar oersterke heli niet voor een kleintje vervaard te zijn. Het is een uiterst betrouwbaar toestel met een uitzonderlijke goede staat van dienst.

Link:
– www.deleuksterondvluchten.nl/2015/12/11/spectre-gezien

BO-2