zaterdag , 13 juli 2024
Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum vandaag precies 1 jaar open

Soesterberg, 11 december 2015 – Precies een jaar geleden, op 11 december 2014, werd het Nationaal Militair Museum officieel geopend door Koning Willem Alexander. Het museum mag zich verheugen op bijzonder veel belangstelling van jong en oud. Zoveel zelfs dat men tijdens de komende kerstvakantie de 500.000ste bezoeker denkt te kunnen verwelkomen. Deze zal natuurlijk extra in het zonnetje worden gezet.

Het NMM heeft door haar collectie en bijzondere programmering in het afgelopen jaar een aantal ‘leukste uitje/dagje weg’ aanbevelingen en awards gekregen. Bovendien won de architect van het NMM onlangs de Abe Bonnema Architectuurprijs. Deze wordt slechts eens in de twee jaar uitgereikt.

Ter gelegenheid van dit voor het NMM succesvol verlopen eerste jaar werden er voor de pers door de directeur van het museum, Hedwig Saam en conservator Dirk Staat, twee korte presentaties gehouden, waarbij enkele memorabele momenten van het afgelopen jaar nog eens de revue passeerden.

Bijzonder tintje eerste verjaardag
Vandaag vond bij het NMM ook de generale repetitie plaats van het Korps Mariniers dat dit jaar 350 jaar bestaat. Dit leverde een bijzonder schouwspel op; met 900 militairen, voertuigen en muziek. Op het platform voor het museum oefenden zij voor het defilé dat morgen, op zaterdag 12 december, op de Coolsingel in Rotterdam zal plaatsvinden. Deze generale maakte het 1-jarig ‘jubileum’ van het NMM extra feestelijk.

Link:
www.nmm.nl