dinsdag , 28 mei 2024
FAI World Air Games 2015

Goud voor van Ravenzwaaij op de World Air Games

Woerden, 12 december 2015 – De Nederlandse gyrocoptervlieger Remco van Ravenzwaaij is bij de World Air Games 2015 in Dubai eerste geworden bij het onderdeel Microlight-Autogyrovliegen. Van Ravenzwaaij zelf noemt zijn overwinning:  “Goud, met een enorme schaduw”.

Van Ravenzwaaij:
“Vanzelfsprekend ben ik blij met deze gouden medaille, maar het is een eerste prijs met een schaduw. We hopen allemaal dat Arend van Randen, die nog steeds in het ziekenhuis van Dubai in coma ligt, er weer helemaal bovenop komt. Dat is veel belangrijker dan goud voor het Nederlandse team. Wij wensen zijn familie en betrokkenen veel sterkte”.

Team Autogyro NL
Het Nederlandse Autogyro team had zich ten doel gesteld kopman Remco van Ravenzwaaij naar goud te helpen. Dat is gelukt, mede dankzij Arend van Randen. Omdat de resultaten van alle wedstrijden vanaf het moment van de crash van Arend van Randen door de wedstrijdleiding werden geannuleerd, staat Van Randen in het eindklassement toch op de 11e plaats. De derde Nederlandse deelnemer, Herman Hintzen, eindigde als 14e van de 22 deelnemers.

Gouden medaille
Op zaterdag 12 december krijgt Remco van Ravenzwaaij zijn gouden medaille in Dubal uitgereikt. Aan  de World Air Games namen in de afgelopen twaalf dagen honderden luchtsportbeoefenaars het in verschillende luchtsporten tegen elkaar op. Uit Nederland namen een modelvlieger, piloten van lichte sportvliegtuigen, een ballonvaarder en negen parachutisten deel aan de World Air Games 2015. De Nederlandse delegatie werd geleid door Frouwke Kuijpers van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL).

FAI World Air Games 2015

Links:
www.knvvl.nl
– www.wagdubai.ae
– www.fai.org