donderdag , 25 juli 2024
Aviation Management Conference

Studenten HvA organiseren luchtvaartconferentie

Amsterdam, 16 december 2015 – Veertien honoursstudenten Aviation Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseren op vrijdag 15 januari 2016 de elfde editie van de Aviation Management Conference in het EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Het thema van deze dag is “The New Traveller” en focust op de veranderende karakteristieken van de moderne generatie reizigers. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden er presentaties gegeven door experts uit het bedrijfsleven en presenteren studenten tevens de resultaten van hun eigen onderzoek. Onder de sprekers bevinden zich enkele grote namen uit de Europese luchtvaartwereld, zoals Diederik Pen, voormalig directeur van Martinair en nu COO bij het Hongaarse Wizz Air. Daarnaast zullen Piet Demunter (Director Strategic Development bij Brussels Airport Company), Albert van Veen (CIO bij Schiphol Group) en Guillaume Burghouwt (Hoofd Luchtvaartonderzoek bij SEO Economisch Onderzoek) hun kijk op de verschillende deelonderwerpen toelichten.

Onderwerpen
Tijdens de Aviation Management Conference komen vier actuele onderwerpen aan bod:
1. Potentiële samenwerking tussen low-cost en full-service luchtvaartmaatschappijen
2. Invloed van airline business models op de infrastructuur van luchthavens
3. Impact van “ground transportation” op de intra-Europese markt
4. Big Data in een luchthavenomgeving

Bovenstaande onderwerpen worden belicht vanuit het gezichtspunt van de moderne reiziger en zijn relevant voor zowel luchtvaartmaatschappijen als luchthavens.

Registratie
Aanmelden voor de conferentie kan via www.amconference.nl. Hier is ook verdere informatie te vinden over het programma, de onderzoeksonderwerpen en achtergronden van de sprekers. Het entreegeld bedraagt € 50,- voor professionals (inclusief lunch en borrel); voor studenten is er een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Het programma duurt van 09:00 tot 16:15 uur en wordt afgesloten met een hapje/drankje en gelegenheid tot netwerken.