woensdag , 29 mei 2024
Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol

Nieuw Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol, 17 december 2015 – Vandaag opent op Schiphol het nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol haar deuren voor de eerste gasten. Het nieuwe hotel is met 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom en een totale omvang van 40.150 vierkante meter het grootste hotel op Amsterdam Airport Schiphol.

Het Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkeling van Schiphol Real Estate en een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur is ontworpen door The Gallery HBA uit Londen. Het nieuwe hotel ligt aan de hoofdentree naar de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven en draagt bij aan de dynamiek van Schiphol als ‘preferred location’ en past bij de ambitie om een hoogwaardige bedrijfslocatie te creëren. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton hotel direct met de terminal van de luchthaven.

Architectuur en interieur design
Het nieuwe hotel vormt een imposant herkenningspunt op Schiphol. Het visionaire ontwerp van Mecanoo met sterke, originele vormen valt op met zijn iconische kubusvorm ende ruitvormige gevel. Het indrukwekkende Atrium met een glazen plafond op 42 meter hoogte, vormt het dynamische hart en de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel; de lobby en de lounge. Het glazen plafond en de helderwitte balustrades brengen het daglicht tot diep in het gebouw. Vanuit de galerijen hebben gasten een spectaculair uitzicht op de lobby en lounge. 

In het interieurontwerp van The Gallery HBA staat de ‘Dutch Touch’ centraal: geïnspireerd door Nederlands cultureel erfgoed, geschiedenis, tradities en typische kenmerken van Nederland. Dit thema is overal in het hotel doorgevoerd en heeft geresulteerd in een hedendaags, innovatief en sprankelend interieur uitgevoerd in een natuurlijk en harmonieus kleurenschema. 

Een unieke selectie van originele meesterwerken uit de kunstcollectie van Schiphol Group wordt tentoongesteld op verschillende locaties in het hotel. Onder de kunstwerken zijn stukken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, waaronder Corneille, Anton Heyboer, Armando, Ger van Elk, Jan Cremer en René Daniels. 

Schiphol Central Business District
Schiphol is een gebied waar miljoenen mensen jaarlijks doorheen rijden, lopen en vliegen en waar meer dan 65.000 mensen werken en 500 bedrijven gevestigd zijn. Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol heeft een prominente ligging tegenover de luchthaven terminal op Schiphol Centrum. Dit gebied, Schiphol Central Business District (CBD), is een van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland waar de komende jaren veel gebeurt. Nieuwe voorzieningen zoals Starbucks, bar/restaurant VIVA!, 24/7 kinderopvang CompaNannyThe Base Library, The Base Health Club, de gratis leenfietsen Your SchipholBIKE en het community platform SPOT vergroten de dynamiek van de werkomgeving. In de afgelopen jaren hebben multinationals Microsoft, Danone, Cargill, SBM Offshore en Smurfit Kappa zich al op Schiphol CBD gevestigd. In de eerste helft van 2016 vestigt ook Samsung haar kantoor op Schiphol.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate ontwikkelt het gebied rondom de terminal tot één van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland. Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in, het beheer van en de exploitatie van commercieel vastgoed voornamelijk op en rond Schiphol. 

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een 100% dochter van Schiphol Real Estate, en wordt door Hilton Worldwide gemanaged.

Link:
Hilton Schiphol