woensdag , 29 mei 2024
KLM Cityhopper

Nieuwe Embraer 190 geland op Schiphol

Amstelveen, 17 december 2015. De nieuwste Embraer 190 van KLM Cityhopper is gisteren geland op Schiphol. Het vliegtuig is de 29e Embraer 190 die KLM Cityhopper in gebruik gaat nemen.

Aankomende zaterdag 19 december 2015 maakt de 30e en voorlopig laatste Embraer 190 haar intrede in Nederland. De Embraer vloot van KLM Cityhopper wordt vanaf volgend jaar aangevuld met 15 Embraer 175 vliegtuigen, waarvan de aankomst van het eerste vliegtuig gepland staat in maart. Hiermee start KLM Cityhopper een nieuwe fase van haar vlootvernieuwing.

Boet Kreiken, Managing Director KLM Cityhopper:
“Wij zijn verheugd met de continue vlootmodernisering ten behoeve van onze groei en netwerkontwikkeling. Deze investering staat volledig ten dienste van de Europese en internationale passagiers van KLM en haar wereldwijde partners. Met deze verregaande modernisering bieden wij onze passagiers een eenduidig product waarbij kwaliteit en comfort voorop staan en verlagen we ook onze kosten per eenheid.”

KLM Cityhopper is op weg naar volledige Embraer vloot
KLM Cityhopper is de grootste regionale carrier van Europa en voert vanaf Amsterdam Schiphol meer dan 100.000 vluchten per jaar uit naar 54 Europese bestemmingen (in 2016 58 bestemmingen). Met de vervanging van de Fokker 70 door de Embraer 175 en de Embraer 190, bestaat de totale vloot van KLM Cityhopper uiterlijk in 2018 uit 30 Embraer 190 en 15 Embraer 175 vliegtuigen. KLM heeft daarmee de grootste Embraer vloot in Europa. Volgens Air Transport News, is KLM Cityhopper dit jaar ‘Regional Airline of the Year 2015’.