vrijdag , 12 april 2024
FAI World Air Games 2015

Autogyropiloot Arend van Randen overleden

Veldhoven, 19 december 2015 – Op vrijdag 18 december jl. is autogyropiloot Arend van Randen (49) in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven overleden. Van Randen nam onlangs deel aan de World Air Games in Dubai (UAE).

Op 9 december verongelukte hij aan het eind van een autogyrowedstrijd (pylonrace). Hij kwam daarbij in zee terecht. Het duurde enkele minuten voordat duikers bij het slachtoffer konden komen om hem uit deze levensbedreigende situatie te bevrijden en reanimatie toe te passen. Helaas kon niet voorkomen worden dat Arend van Randen in coma raakte. Op donderdag 17 december is hij – nog steeds in coma verkerend – met zijn gezin gerepatrieerd.

In een reactie verklaarde de recent aangetreden KNVvL voorzitter Ronald Schnitker: “Hij genoot met volle teugen van de World Air Games. Vlak voordat hij voor zijn laatste vlucht wegtaxiede, stak hij met een brede glimlach nog zijn duim op. Hij had de wedstrijd serieus voorbereid en wilde goed presteren.”

Naar de oorzaak van het ongeluk loopt inmiddels een onderzoek.

FAI World Air Games 2015
V.l.n.r.: Arend van Randen, Herman Hintzen en Remco van Ravenzwaaij.