woensdag , 24 april 2024

Nederlands drone team naar finale in Dubai

Dubai , 9 maart 2016 – Het Nederlandse team dat meedoet aan de World Drone Prix in Dubai is door naar de finale. Het is het eerste grote toernooi in zijn soort. De winnaar vangt 230.000 euro.

Volgens teamlid Martijn de Kemp werd de weg naar de finale “met vlag en wimpel” gehaald. Tijdens de twee kwalificatierondes de afgelopen dagen werd de druk steeds verder opgevoerd, vertelt hij. “We moesten op een gegeven moment vijf rondes op een vrij complexe baan aan één stuk doorvliegen. Het was voor ons een kwestie van de goede balans zoeken tussen de juiste snelheid en niet al te veel risico nemen.”

 Op het parcours moeten drones op hoge snelheid een aantal hindernissen nemen. Uiteindelijk zijn er van de 80 teams 32 door naar de finale. Aankomende vrijdag en zaterdag strijden zij om de hoofdprijs.

Links:
World Drone Prix
NOS (bron)