dinsdag , 28 mei 2024
KLM

Uitbreiding van KLM netwerk dankzij Dreamliner

Amstelveen, 09 maart 2016 – KLM breidt deze zomer het netwerk uit door haar positie op belangrijke langeafstandsmarkten te versterken en nieuwe lijndiensten in Europa aan te bieden. Tegelijkertijd past de maatschappij haar capaciteit aan de marktvraag aan door middel van wijzigingen in het aantal vluchten naar Oost-Afrika en Japan.

KLM blijft haar product verbeteren door de komende tijd meer Boeing 787 Dreamliner-toestellen aan de vloot toe te voegen. Na de volledige upgrade van de Boeing 747-400- en 777-200-toestellen, voegt KLM momenteel de nieuwe World Business Class toe aan de Boeing 777-300-toestellen. Tegen het einde van 2016 zal 75% van de langeafstandstoestellen van KLM zijn voorzien van de nieuwste full-flat stoelen.

In totaal verhoogt luchtvaart maatschappij komende zomer de capaciteit met +2,8%* (+2,4% voor het langeafstandsnetwerk en +4,7% voor het middellangeafstandsnetwerk) ten opzichte van afgelopen zomer.

Pieter Elbers – president-directeur & CEO:
“KLM investeert  deze zomer verder in haar product. Niet alleen met nieuwe toestellen zoals de Boeing 787 Dreamliner en Embraer 175 maar ook met mooie, nieuwe bestemmingen. Het is belangrijk dat het netwerk groeit en voor de passagier betekent dit nog meer keuzemogelijkheden in bestemmingen. Deze planning voor zomer 2016 past in de strategie van investering en groei enerzijds en kosten besparen anderzijds. De inspanningen van alle collega’s afgelopen jaar maken dit mogelijk.”

 (*gemeten in ASK’s)