donderdag , 20 juni 2024
McDonnel Douglas DC-3 en Consolidated PBY-5A Catalina

International Aviation Support ontvangt erkenning Historische Luchtvaart

Lelystad, 25 april 2016 – De Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) heeft International Aviation Support onlangs formeel erkend als onderhouds- en managementorganisatie voor de McDonnel Douglas DC-3 en Consolidated PBY-5A Catalina toestellen. Hiermee draagt International Aviation Support bij aan het behoud van de historische luchtvaart in Nederland.

In nauwe samenwerking met de Dutch Dakota Association (DDA) en de Stichting Catalina is in de afgelopen maanden hard gewerkt aan het verkrijgen van deze zogenaamde Annex II erkenning. International Aviation Support was reeds in het bezit van een Annex II erkenning, naast de Part-145 en Part-M erkenningen, maar daar zijn nu twee toestellen op bijgeschreven. Daarnaast is International Aviation Support nu ook bevoegd tot het uitvoeren van B1, B2 en C-rating trainingen voor onderhoudstechnici op de twee vliegtuigtypes.

De Dutch Dakota Association opereert momenteel een DC-3 vanaf Schiphol, alwaar onder toeziend oog van International Aviation Support samen met de vrijwilligers het onderhoud wordt uitgevoerd en beheerd. Op Lelystad is International Aviation Support reeds gevestigd in de Catalina Hangaar aan de Roadrunnerweg. Samen met de Catalina vrijwilligers wordt hier het onderhoud aan de Catalina, welke dit jaar haar 75ste verjaardag viert, uitgevoerd.

Links:
– www.catalina-pby.nl
– www.dutchdakota.nl
– www.interaviationsupport.com