donderdag , 25 juli 2024

F-35 Joint Strike Fighter aangekomen op vliegbasis Leeuwarden (video)


Vliegbasis Leeuwarden (EHLW), 24 mei 2016 – Kolonel De Smit (F-001) en majoor Smaal (F-002) zijn gisteravond om 21:18 uur met de eerste twee F-35 JSF’s op vliegbasis Leeuwarden aangekomen. De toestellen blijven drie weken in Nederland om geluidsmetingen uit te voeren die door defensie worden aangeduid als belevingsvluchten.

Omwonenden van de vliegbases Volkel en Leeuwarden krijgen de mogelijkheid om aan te geven hoe zij het geluid dat de F-35 produceert ervaren. Dit zou naar verluid harder zijn dan van een F-16. De JSF is te zien tijdens de Luchtmachtdagen die op 10 en 11 juni op vliegbasis Leeuwarden worden gehouden.

Links:
– Luchtmachtdagen 2016
– Video aankomst F-35 vliegbasis Leeuwarden

Videobeelden: Ministerie van Defensie
Commentaar: Leo van der Goot