vrijdag , 24 mei 2024

Luchtmachtdagen 2016 Leeuwarden

Den Haag, 8 juni 2016 – De Luchtmachtdagen 2016 zijn op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni op Vliegbasis Leeuwarden. Kom zien, doen en beleven wat de Koninklijke Luchtmacht doet en voor wie. Een ervaring voor jong en oud!

Tijdens de Luchtmachtdagen krijgt u een indruk hoe de Koninklijke Luchtmacht een bijdrage levert aan vrede, vrijheid en veiligheid. De Luchtmachtdagen staan dit jaar in het teken van Operatie Luchtsteun, Internationale samenwerking en Goed nabuurschap.

Wat kunt u beleven?
Kom kijken naar de spectaculaire vliegshows. Werp een blik op de toekomst. Bestorm de stormbaan of beklim de klimtoren. Doe mee aan de speurtocht over het terrein of een van de vele uitdagingen. In de speciaal ingerichte ruimtes, de shelters, kunt u de verschillende kanten van de luchtmacht zien. Natuurlijk staan luchtmachtmedewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden. Heeft u er zin in? Kom dan op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni naar de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden!

Thema
Tijdens Operatie Luchtsteun draait alles om steun vanuit de lucht bij nationale en internationale inzet. Vliegers, planners, technici, chauffeurs, artsen maar ook koks:  Zij gaan door daar waar anderen stoppen. In Nederland en ook in het buitenland als het nodig is.

Vliegshow
Tijdens de Luchtmachtdagen zijn er diverse Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen te zien, zowel op de grond als in de lucht. Op deze pagina vindt u een overzicht van deelnemende vliegtuigen en teams aan de vliegshow. Dit overzicht wordt in aanloop naar de Luchtmachtdagen 2016 regelmatig aangepast.

Omdat het vliegprogramma van de Luchtmachtdagen sterk aan veranderingen onderhevig is, wordt het definitieve vliegprogramma pas op de dag zelf bekend gemaakt. Het programma is dan te vinden in de app en op grote banners op het terrein. Houd er rekening mee dat het vliegprogramma van zaterdag kan verschillen van dat van vrijdag. De vliegshow begint op beide dagen om 9.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Static show
Tijdens de Luchtmachtdagen kunt u verschillende Nederlandse en buitenlandse vliegtuigen zien. Op deze pagina vindt u een voorlopig overzicht van deelnemende vliegtuigen van de static show. Dit overzicht wordt in aanloop naar de Luchtmachtdagen regelmatig aangepast.

Luchtmachtdagen gratis app:
Apple AppStore : luchtmacht-dagen
Google Play Store: luchtmachtdagen

Link: 
– Luchtmachtdagen 2016