woensdag , 29 mei 2024
OMK 2016

OMK 2016 – eindelijk eerste wedstrijddag!

Malden, 9 juni 2016 – Het geduld van de vliegers, maar ook van de ophalers en de wedstrijdleiding van de OMK 2016 werd de afgelopen 2 dagen behoorlijk op de proef gesteld. Twee dagen lang heersten er subtropische temperaturen op het Maldens Vlak, maar die waren niet hoog genoeg om de zo gewenste thermiek te laten losbarsten. Twee dagen wachten op de strip, alle kisten in de box. Iedereen stond klaar, maar moest later in de middag onverrichter zaken terugkeren naar de parkeerplaats van de zweefkisten, de camping of de kroeg (al naar gelang de behoefte dicteerde).

De dag van vandaag leek geen beter lot beschoren dan de twee voorgaande, maar de weergoden waren de betrokkenen vandaag toch beter gezind dan verwacht. Onder zeer zwakke thermische omstandigheden werden de drie klassen met redelijke tussenposen van elkaar gestart. Op een enkeling na kon iedereen blijven hangen, het begin was er.

Het zal geen verrassing zijn dat de meeste deelnemers het niet gelukt is de respectievelijke opdrachten te volbrengen. Maar, je zult het altijd zien, er zijn er altijd een paar bij die met veel geduld en gescharrel op zo’n dag die onmogelijk lijkende opdracht toch helemaal af te vliegen. Vandaag was dat in de Openklasse Hans Biesters, die met een gemiddelde snelheid van maar liefst 63,68 km/u. de opdracht van 129,33 km. volbracht. In de Combiklasse wist de enige Belgische deelnemer zijn opdracht van 213,11 km.rond te vliegen met een gemiddelde snelheid van 54,40 km/u. Hij had daar dus 3 uur 55 minuten en 4 seconden o.a. geduld voor nodig. Tenslotte verdient Sander Terpstra uit de clubklasse een eervolle vermelding. Hij wist zijn Cirrus 193,37 km. ver over het parcours te gidsen. Uiteindelijk kwam hij voor de finish 19,53 km. tekort.

Voor alle opdrachten en uitslagen klik hier.