vrijdag , 21 juni 2024
Vliegkamp Lelystad

Vliegkampen voor kinderen: nog enkele plaatsen beschikbaar

Lelystad, 23 juni 2016 – Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de Vliegkampen voor kinderen, die in de zomervakantie worden georganiseerd door de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport. Tijdens deze Vliegkampen krijgen de kinderen vlieglessen in vliegtuigen als de Blackshape, de Cessna 172 en de Aero AT-3, alsmede theorielessen over o.a. luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

Ook maken ze luchtvaartexcursies naar bijvoorbeeld de Aviodrome, de brandweer op Lelystad-Airport en de verkeerstoren, en gaan de kinderen een vlucht in een zweefvliegtuig maken. De vliegkampen, die worden georganiseerd in samenwerking met de Luchtscouts Lelystad-Airport en de Koninklijke Luchtmacht, vinden deze zomer plaats in de weken van 25-29 juli en 15-19 augustus 2016 op de luchthaven Lelystad.

Luchtscouts
Kinderen kunnen onder begeleiding van de Luchtscouts ook computervliegen, op verschillende manieren de ´vrije val´ beleven en deelnemen aan demonstraties petflesschieten. Dit gebeurt tussen tientallen tentoongestelde vliegtuigen, waaronder een paar bijzondere en gloednieuwe exemplaren, zoals de Blackshapes van Air Combat Europe en de eerste tweemotorige Tecnam P2006T in ons land.

Zelf vliegen
Tijdens de zomervakantie wordt er bij de vliegschool Zelf Vliegen twee maal een vliegkamp voor kinderen van 12 t/m 18 jaar georganiseerd. Een week lang mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van verschillende vliegtuigen plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren instructeur, in twee- en vierpersoons vliegtuigen zelf sturen. Daarbij krijgen ze vijf echte vlieglessen en maken ze kennis met de nieuwste lichte sportvliegtuigen, zoals de gloednieuwe Blackshape. Ook leren ze tijdens theorielessen meer over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie. Misschien wordt daarmee wel de eerste stap gezet naar het beroep van piloot. Hoe stoer kan een kinderkamp zijn…!

Excursies
Het vijfdaagse vliegkamp wordt georganiseerd door de Vliegschool Zelf Vliegen en begeleid door Luchtscouting Lelystad. Luchtscouting heeft veel ervaring met meerdaagse kampen voor kinderen. Naast de dagelijkse vlieglessen, organiseren de enthousiaste begeleiders diverse activiteiten rond het  vliegen, zoals excursies naar de brandweer en de verkeerstoren op Lelystad-Airport en naar de Aviodrome. De vliegkampen in de zomervakantie vinden plaats van maandag t/m vrijdag, van 25-29 juli en van 15-19 augustus. De Open Dag bij zelf Vliegen vindt plaats op de luchthaven Lelystad, aan de Emoeweg 1 en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het worden topweken voor kinderen van 12 t/m 18 jaar die hun eerste stappen als piloot willen zetten. Meer informatie en een inschrijfformulier zijn te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl.