vrijdag , 21 juni 2024
FLY4U

120 jongeren als copiloot de lucht in met FLY4U

Drachten, 8 september 2016 – Op zaterdag 10 september maken 120 jongeren, die opgroeien in behandelgroepen en gezinshuizen in Overijssel en Friesland, op uitnodiging van Stichting FLY4U een rondvlucht als copiloot vanaf vliegveld Drachten. Het gaat om jongeren die door verschillende omstandigheden (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, een pittige tijd doormaken en een opkikker goed kunnen gebruiken.

Naast het vliegen wacht de jongeren en hun begeleiders een programma boordevol activiteiten. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân. De vliegdag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door meer dan 150 vrijwilligers en in samenwerking met Trias Pleegzorg en Jeugdhulp Friesland. Financiering gebeurt met behulp van giften.

Programma
De vliegdag, die duurt van 10.00 tot 16.00 uur, kent een gevarieerd programma dat op spectaculaire wijze geopend wordt. Zo is er een klimwand, flightsimulator en stormbaan. Verder worden er graffiti en djembé workshops gegeven en kunnen rondritten gemaakt worden in bijzondere auto’s. Daarnaast zijn er voor de meiden verschillen beauty activiteiten en leggen twee sneltekenaars de jongeren vast op papier. Clown Poets, Harry Harrewar en Professor Propkop zijn van de partij en zullen zich van hun beste kant laten zien! Alle kinderen/jongeren, die de lucht in gaan, krijgen als aandenken een cockpitfoto en luchtdoopcertificaat.

fly4u-4

Karsten Dijkstra, voorzitter FLY4U:
‘We zijn er als Vliegclub Fryslân super trots op dat we dit jaar het FLY4U feest al voor de vijfde keer mogen organiseren! Drachten verandert deze dag in het Schiphol van het Noorden. 120 kinderen gaan de lucht in en even zovele vliegbewegingen zullen er op het vliegveld plaatsvinden. Maar liefst 20 piloten staan klaar om de kinderen en jongeren de dag van hun leven te bezorgen. Maar niet alleen de vliegers, meer dan 100 andere vrijwilligers zorgen voor talloze andere leuke activiteiten en fantastische catering’.

Links:
– stichtingfly4u.nl
– www.vliegclub-fryslan.nl