zaterdag , 18 mei 2024
Koninklijke status voor Schiphol Group

Koninklijke status voor Schiphol Group

Schiphol, 14 september 2016 – Vandaag heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander het predicaat Koninklijk aan Schiphol toegekend. Het predicaat ‘Koninklijk’ vormt de bekroning van het 100-jarige bestaan van de luchthaven.

Tijdens een feestelijke ceremonie in het bijzijn van vele Schiphol-medewerkers op het hoofdkantoor van Schiphol heeft de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, het predicaat uitgereikt aan president-directeur Jos Nijhuis van Schiphol. Na de ceremonie onthulde Jos Nijhuis het nieuwe Schiphol logo met daarin een gouden kroontje verwerkt. Schiphol Group mag zich in het vervolg Royal Schiphol Group noemen.

Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol Group:
We zijn heel trots dat Schiphol zich vanaf vandaag Koninklijk mag noemen. Het vormt de bekroning van 100 jaar Connecting the Netherlands. Nederlandse pioniers maakten Schiphol groot. Pioniers met lef en visie die geloofden in vernieuwing en vooruitgang. En de komende 100 jaar gaan we daar mee door, mét Koninklijke allure.