dinsdag , 16 april 2024

Jensen Button maakt harde landing

London Heathrow (Groot-Britannië), 24 januari 2017 – Formule 1 coureur Jensen Button was deze week te gast bij het Flight Training Centre van British Airways, in de buurt van London Heathrow Airport.

Button – die onlangs zijn afscheid van de formule 1 aankondigde – oefende in een state-of-the-art flightsimulator van de Airbus A-380. Tijdens de trainingssessie, die anderhalf uur duurde, maakte Button – onder toeziend oog van Head of Technical and Training Captain Dave Thomas en Senior First Officer William Swinburn – een aantal starts en landingen. Voor Jensen was dit de eerste keer dat hij in een dergelijke flightsimulator zat.

Naar eigen zeggen was de eerste van in totaal drie landingen nogal aan de ‘stevige’ kant. Jensen zei hierover: “Dit was zo ontzettend cool. Ik ben over de hele wereld gevlogen, maar dit is de eerste keer dat ik heb kunnen ervaren wat het is om zelf aan de knuppel te zitten. Het is echt alsof je in een echt vliegtuig zit en na een tijdje vergeet je gewoon dat het niet echt is. Ik geloof dat ik het best aardig gedaan heb, hoewel ik niet wil uitsluiten dat er nogal wat klachten van de passagier zouden zijn geweest na mijn eerste landing.”

Captain Dave Thomas was onder de indruk van de ‘handling’ van de A-380 door Button. “Het is duidelijk dat Jensen gewend is om met hoge snelheden om te gaan. Hij paste zich snel aan en had de A-380 goed onder controle. Een piloot moet onder druk kalm blijven, goed voorbereid zijn en ervoor te zorgen zo veilig mogelijk van A naar B te vliegen. Ik denk dan ook dat iemand met een formule 1 achtergrond, zoals Jensen, wel bepaalde vaardigheden meebrengt die in de cockpit van pas komen.”

Jensen Button