zaterdag , 18 mei 2024

PAL-V start met verkoop vliegende auto

Raamsdonksveer, 14 februari 2017- Deze week is de vliegende auto fabrikant PAL-V gestart met de verkoop van de commerciële modellen, de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. De eerste vliegende auto in de wereld is nu een feit. 

Na de succesvolle test programma’s van de test voertuigen in 2009 en 2012 is PAL-V begonnen met het ontwerp van de commerciële producten, die vandaag worden geïntroduceerd. PAL-V gaat een spannende nieuwe fase tegemoet in de verdere groei van het bedrijf, namelijk het leveren van de eerste producten aan klanten. Terwijl concepten van andere vliegende autofabrikanten, in veel gevallen gewijzigde regelgeving vereisen en heel vaak gebaseerd zijn op technologieën die nog niet bestaan, heeft PAL-V er bewust voor gekozen om een vliegende auto te ontwerpen en te bouwen op basis van bewezen technologieën en ook volledig binnen de bestaande regelgeving. Dit leidt tot een verwachte leverdatum die zeer dichtbij en ook realistisch is.

Robert Dingemanse, CEO van PAL-V:
Na jaren van hard werken en oplossen van de vele technische- en certificeringsuitdagingen is ons team erin geslaagd om een innovatieve vliegende auto te creëren, die voldoet aan de bestaande veiligheid standaards van regelgevende instanties over de hele wereld.

Het nieuwe Model
De PAL-V Liberty heeft een duidelijke Italiaanse flair, dankzij samenwerking met vooraanstaande Italiaanse ontwerpbureaus. Het bevat een unieke dual engine voortstuwing waarmee de veiligheid van de PAL-V Liberty nog verder toeneemt. Tijdens het rijden draagt de verlaagde, kantelbare “cockpit” en het tweede raam in de deuren sterk bij aan de sportwagen beleving op de weg. De innovatieve ontwerpbenadering maakt een aantal belangrijke potentiële menselijk fouten, de zogenoemde “Human Errors”, vrijwel onmogelijk. Hierdoor is de PAL-V Liberty zeer veilig en eenvoudig te bedienen. De PAL-V Liberty is zeer goed ontvangen over de hele wereld, zegt Markus Hess, Chief Marketing en Sales Officer van PAL-V, die vorig jaar, de PAL-V Liberty aan geselecteerde klanten introduceerde.

Productie
De leveringen van weg- en luchtvaart gecertificeerde modellen zijn gepland voor het einde van 2018. Kopen? Dat kan: PAL-V Liberty Sport va € 299.000 en de PAL-V Liberty Pioneer Edition va € 499.000 exclusief BTW.

Link:
www.pal-v.com