woensdag , 29 mei 2024
VNL op Texel

VNL kiest het luchtruim

Texel, 3 maart 2017 – De landelijke verkiezingscampagnes zijn volop bezig, zo ook die van de klassiek liberale partij VNL. Dat VNL geen partij is die van halve maatregelen houdt blijkt wel uit het vervoersmiddel van vandaag, namelijk een Cessna 172.  De kandidaten van de keislijst van VNL, Johan Oosterhagen en Johan Molema gebruikten het toestel om naar Texel te vliegen. Daar hebben zij geflyerd, posters geplakt en geprobeerd mensen enthousiast te maken voor de standpunten van VNL.

Johan (Molema red.) is in het bezit van z’n PPL (Private Pilot License) en stelde voor om Texel te bezoeken. Texel huisvest namelijk het meest gastvrije vliegveld van Nederland, Texel International Airport. Lijsttrekker Jan Roos heeft het erg druk en kon niet mee op deze trip. “Wij hebben Jan in ieder geval meegenomen op posterformaat”, aldus het tweetal.

Wat gaat VNL betekenen voor de general aviation?
Wij zijn een klassiek liberale partij. Naast onze speerpunten op het gebied van veiligheid, belastingen en immigratie zijn wij ook de partij die onnodige regelgeving wenst te bestrijden. Een kleine, daadkrachtige overheid is daarin essentieel. Recent bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat het aantal vliegtuigbewegingen op kleine luchthavens in Nederland opnieuw is afgenomen in 2016. Dit kan nimmer de bedoeling zijn. Door het invoeren van de vlaktaks houdt straks elke vlieger geld over om extra vlieguren te kunnen maken. VNL erkent daarnaast dat de general aviation de bakermat is voor de grote luchtvaart en tevens een grote groep enthousiastelingen huisvest. Die mag niet vergeten worden. Nederland kent immers een imposant en kleurrijk luchtvaartverleden met echte pioniers.