vrijdag , 17 mei 2024
Aviodrome

Aviodrome opent pop-up museum tijdens de Nationale Museumweek

Lelystad, 30 maart 2017 – Luchtvaart-Themapark Aviodrome opent tijdens de Nationale Museumweek, van 3 t/m 9 april,  een pop-up museum bij MBO College Lelystad. De Nationale Museumweek, een initiatief van de Museumvereniging, wil jaarlijks het publiek verrassen en inspireren met ons cultureel erfgoed, met onze museale pronkstukken, kortom: met ‘ons echte goud’!

Pop-up museum
Haar Boeing 747 kan Aviodrome helaas niet tijdelijk verplaatsen naar het schoolplein van het ROC van Flevoland, maar alsnog gaan er een aantal mooie pronkstukken naar de school. Het pop-up museum is te bewonderen tijdens de Nationale Museumweek van 3 t/m 9 april. “‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. Maar jongeren bezoeken zelden individueel een museum. Dus zoeken musea steeds vaker de scholieren actief op, juist daar waar ze graag zijn zoals op festivals. Daarom hebben we drie musea gevraagd om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze naar buiten te brengen. Het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn schitterende podia daarvoor.”

Activiteiten in Aviodrome
Ook in Aviodrome zijn er altijd leuke activiteiten te beleven. Kinderen kunnen hun brevet halen tijdens een piloten- en stewardessenopleiding, op vliegavontuur met de spectaculaire 4D-Film Skymania, maar ze kunnen in ons museum ook vooral ook heel veel leren over luchtvaart. “Wij vinden het natuurlijk heel belangrijk om het draagvlak voor musea te versterken en daarom openen wij ter gelegenheid van de Nationale Museumweek voor het eerst een pop-up museum op het ROC van Flevoland”, zegt Serena van Kammen, vestigingsmanager van Aviodrome. En voor wie alsnog graag de Boeing 747 wil bewonderen: Aviodrome is met een Museumkaart vrij toegankelijk!