woensdag , 29 mei 2024
GEFCO

GEFCO beloond met IATA-CEIV Pharma certificering

Oosterhout, 20 april 2017 – GEFCO, een wereldwijde speler op het gebied van industriële logistiek en Europees marktleider in de autologistiek, is beloond met de IATA-CEIV Pharma certificering voor zijn goederenexpeditie-activiteit in Nederland. Deze certificering onderstreept GEFCO’s expertise op het gebied van supply chain management in sectoren als biowetenschappen & gezondheidszorg.

Wereldwijd vervoer van farmaceutische producten is de meest gereguleerde en complexe vrachtactiviteit ter wereld. Daarom heeft de International Air Transport Association (IATA) een Center of Excellence for Independent Validators (CEIV) ontwikkeld om bedrijven, regelgevers en andere belanghebbenden uit de sector, waaronder GEFCO, te trainen en ondersteunen in het voldoen aan internationale regels.

GEFCO legt zich toe op veilig transport van farmaceutische producten in zijn wereldwijde netwerk. In dit kader nam GEFCO Nederland deel en behaalde met succes de IATA-CEIV Pharma certificering. Met dit certificaat van uitmuntendheid worden de deskundigheid van de GEFCO Groep op het gebied van wereldwijd farmaceutisch luchttransport evenals de inzet om de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen te bieden, nu erkend.

Anthony Gunn, Executive Vice President van GEFCO Freight Forwarding:
Wij zijn trots op het verkrijgen van de IATA-CEIV PHARMA certificering. Dit succes is weer een bewijs van de inzet van GEFCO om veilig goederentransport te bieden voor medische en farmaceutische producten die voldoet aan regelgeving en de integriteit van de producten verzekert. Dankzij de samenwerking met IATA, houden wij ons constant aan de voorschriften. Deze erkenning zal onze wereldwijde deskundigheid van goederentransport in de biowetenschappen & gezondheidszorg versterken.

Dit succes werd mogelijk dankzij volledige steun van Schiphol Airport, een van de grootste knooppunten voor farmaceutisch verkeer in Europa. De logistieke gemeenschap van de luchthaven van Amsterdam heeft een gesloten keten programma gelanceerd voor farmaceutische producten om bedrijven de mogelijkheid te geven de IATA-CEIV Pharma certificering te behalen en hen nieuwe transparantieniveaus te bieden.

Jonas van Stekelenburg, directeur Cargo van Amsterdam Schiphol Airport:
Schiphol Cargo feliciteert GEFCO voor het behalen van de IATA-CEIV certificering. Deze certificering vertegenwoordigt de erkenning door IATA van GEFCO’s deskundigheid om op de veiligste manier en met de hoogst mogelijke kwaliteit het farmaceutisch luchttransport te verzorgen.

Link:
www.gefco.net

 

Foto: www.markkuipers.nl