dinsdag , 16 april 2024
Piper M600 - N600EU

EASA goedkeuring voor Piper M600

Genève, 23 mei 2017 – Op de eerste dag (22 mei 2017) van de EBACE 2017 in Genève heeft Piper Aircraft Inc. aangekondigd dat zij goedkeuring heeft ontvangen van de European Aviation Safety Agency (EASA) voor haar nieuwste en ’top-of-the-line’ zespersoons single engine turboprop, de Piper M600.

Desgevraagd zegt Simon Caldecott (CEO van Piper Aircraft Inc.) in een reactie hierover: “Dit is de vijfde certificatie die de M600 van luchtvaartautoriteiten van over de gehele wereld binnen een jaar heeft ontvangen. De Europese goedkeuring is een belangrijke mijlpaal voor dit toestel en voor Piper. De M600 heeft inmiddels al veel interesse gewekt door de indrukwekkende prestaties op het gebied van range, payload, veiligheidsvoorzieningen en niet in de laatste plaats de relatief lage operationele kosten. Nu dat de EASA onlangs toestemming heeft verleend voor de operatie van eenmotorige turbinevliegtuigen tijdens nachtvluchten en onder IMC, is de M600 een goede propositie om van deze verruimde toelating gebruik te maken.”

De certificatie van de M600 valt – natuurlijk niet geheel toevallig – samen met de uitgebreide promotietour van deze kist, die op dit moment plaatsvindt. Begin mei was de M600 al op Teuge te zien bij International Aviation Support (dealer van Piper in Nederland). Op dit moment heeft de M600 maar liefst 55 demo’s gevlogen en daarbij 100 vlieguren gemaakt. Ze heeft daarbij zes verschillende Europese landen bezocht. Het toestel heeft daarnaast ook nog eens op drie verschillende luchtvaartbeurzen gestaan. Een aardig druk programma, dus. De promotietour duurt nog tot en met juni.

Naar verwachting zal de eerste Europees geregistreerde M600 in Q3 van 2017 operationeel zijn, in Tsjechië. “Onze klanten zoeken met name naar vliegtuigen met een bijzondere toegevoegde waarde, zonder daar een te hoog opgetrokken prijs voor te hoeven betalen. De M600 sluit daar perfect op aan. Niet alleen op basis van range, snelheid en payload, maar ook op basis van de een prijspeil dat ongeveer US$ 900.000 lager ligt dan van de directe concurrent”, aldus Lubomir Cornak (Senior Sales Executive) van OK Aviation.

Links:
– www.interaviationsupport.com
– www.piper.com