dinsdag , 28 mei 2024
Nederlands Kampioenschap Zweefvliegen

Opening Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2017

Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet, 23 mei 2017 – Vanavond om 20:00 uur zullen de Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2017 op Terlet tijdens de openingsbriefing, officieel worden geopend. Eerder vandaag hebben deelnemers de laatste trainingsuren kunnen maken. De wedstrijdleiding heeft daarvoor twee opdrachten opgesteld: een polygoon met drie keerpunten van 205,7 km voor de 18 m en openklasse en een van 172,6 km voor de combi- en clubklasse.

Vanaf dit jaar mag de organisatie zich overigens verheugen op de steun van een nieuwe hoofdsponsor, de KLM Flight Academy. Zoals tegenwoordig wel vaker voorkomt heeft men de bedrijfsnaam van de sponsor ook direct verbonden aan de naam van het evenement, zodoende heet het kampioenschap voluit:

KLM Flight Academy – Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2017. De redactie van Vliegen in Nederland houdt haar lezers gedurende het evenement (23 met t/m 2 juni) regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op Terlet via haar website www.vliegeninnederland.nl.

Uitslagen: www.soaringspot.com/en_gb/nk-zweefvliegen-2017/results