dinsdag , 23 april 2024
Oostwold Airshow 2017

Belgische Red Devils tijdens Oostwold Airshow

Oostwold, 29 mei 2017 – Het officiële aerobatic display team van de Belgisch luchtmacht is op het laatste moment aan het showprogramma toegevoegd. Onze Zuiderburen hadden niet alleen nog ruimte in hun volle agenda maar reageerden vooral zeer enthousiast op de uitnodiging om aan de Oostwold Airshow deel te nemen.

Het team zal met maar liefst vijf, in de nationale Belgische kleuren geschilderde, SIAI Marchetti SF-260’s naar Oost-Groningen afreizen. Het is voor de eerste keer dat in Oostwold een officieel militair landenteam gaat deelnemen. De Red Devils oftewel Les Diables Rouges vieren dit seizoen ook nog eens hun zestigjarig bestaan.

Op tal van airshows in binnen- en buitenland vertonen ze hun niet geringe kunsten. De éénmotorige Marchetti’s rijgen minutenlang spiralen, rolvluchten, duikvluchten en andere confrontaties aaneen, tot ontzetting en verbazing van het publiek op de grond. De Red Devils zullen beide showdagen in actie komen.

Een week voor de airshow is opnieuw een record gebroken. Met de komst van meer dan dertig standhouders wordt ook de Airmarket de grootste ooit in de geschiedenis van Oostwold. Op de markt kunnen bezoekers o.a. terecht voor allerlei luchtvaartartikelen zoals modellen, tekeningen, luchtvaartgames, bouwplaten, kleding, boeken, software, tijdschriften en zelfs onderdelen.

Note:
De online voorverkoop voor het tweedaagse evenement loopt nog door tot een dag voor de Airshow. Daarna zijn er alleen nog tickets aan de kassa verkrijgbaar. Zondag 4 juni 10.00 uur tot 17.00 uur. Het showprogramma begint zowel op zondag 4 juni als op maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, om 12.00 uur. De kassa’s zijn op zondag vanaf 10.00 uur en op 2e Pinksterdag vanaf 09.00 uur geopend.

Link:
oostwold-airshow.nl

Fotografie: Serge Van Heertum

Oostwold Airshow 2017