donderdag , 25 juli 2024
KLM Flight Academy - NK Zweefvliegen 2017

KLM Flight Academy – NK Zweefvliegen 2017 – dag 5

Dag 5, zondag 28-05-2017  cancelled

In de afgelopen nacht heeft het behoorlijk gespookt boven Terlet. Een buienlijn met onweer en regen trok in twee uur tijd over. De restanten daarvan zijn vanmorgen in de atmosfeer nog goed te zien.

De temperatuur herstelt wel aardig, maar niet voldoende om de benodigde convectie te creëren die gebruikt zou kunnen worden om er een wedstrijd in te vliegen. Bovendien wordt het weer beïnvloed door een steeds hardnekkiger wordend cirrusscherm en een windshear in de lagere luchtlagen.

Niettemin heeft de organisatie geprobeerd om er een wedstrijddag van te maken, maar aan de kleine opdrachten is al te zien dat er niet al te veel vertrouwen is. Na het boxen hebben de deelnemers (en de wedstrijdleider) het weer gedurende pakweg drie uur zitten bekijken. Maar dat wordt eigenlijk alleen maar minder. Dit leidt ertoe dat er in alle redelijkheid geen andere keuze rest dan de dag te cancellen. Op zich niet zo heel erg. De laatste dagen zijn toch redelijk zwaar geweest, dus een rustdag komt in dit geval beslist niet op een verkeerd moment. Bovendien is er na drie wedstrijddagen toch ook al sprake van een officieel kampioenschap.

Voor nu maar afwachten wat de dag van morgen gaat brengen.

Opdrachten, IGC logfiles en uitslagen zijn te vinden op: www.soaringspot.com/en_gb/nk-zweefvliegen-2017/