donderdag , 30 mei 2024
Vliegveld Twente

AOPA Fly-In trekt ruim 120 vliegtuigen naar Twente

Twente airport, 7 juli 2017 – Ondanks de vele tegenwerkingen en beperkende maatregelen die de General Aviation ervaart in Nederland, trekken zaterdag 8 juli ruim 120 vliegtuigen uit binnen- en buitenland naar Twente Airport voor de jaarlijkse, AOPA Fly-In. Het evenement wordt georganiseerd voor alle piloten uit Nederland en de omliggende landen, zowel AOPA leden als piloten die geen lid zijn.

De jaarlijkse Fly-In wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van de Aircraft Owners & Pilot Association (AOPA), de wereldwijde vereniging van piloten en vliegtuigeigenaren in de General Aviation. Wereldwijd vertegenwoordigt AOPA ruim 400.000 piloten. Het evenement wordt jaarlijks gehouden telkens op een ander vliegveld in Nederland en is bedoeld om in een feestelijke omgeving de onderlinge banden tussen vliegers te vergroten en om kennis en ervaring te delen.

General Aviation in gedrang

AOPA heeft dit jaar bewust gekozen voor Enschede als locatie voor haar Fly-In. Het openstellen van Twente Airport voor de General Aviation dient immers gevierd te worden. De toegankelijkheid van vliegvelden en luchtruim is mede door een aantal recente ontwikkelingen een buitengewoon belangrijk onderwerp. Zo is de toegankelijkheid van Lelystad Airport voor de General Aviation op lange termijn ernstig in het gedrang en heeft de geplande uitbreiding aldaar mogelijk desastreuze gevolgen voor het voortbestaan van Vliegveld Teuge.

Programma

Gedurende de dag kunnen piloten en hun vrienden en familie genieten van uitstekende catering uit de regio en enkele interessante sprekers. Zo zal Erwin van Loo, wetenschapper bij Defensie, meer vertellen over de Nederlandse vliegvelden door de jaren heen en dan met name hun functie tijdens de tweede wereldoorlog. Verder zal er een workshop ‘ShortField landing’ gegeven worden door Freek Hoogeveen van Dutch Aviation College.

Naast talloze interessante vliegtuigen zal er ook een luchtvaartmarkt te bezoeken zijn waar relevante merken uit de General Aviation hun producten en diensten aanbieden, waaronder: Jeppesen, Bose en Garmin.

Twente Airport: vliegen, vestigen en testen

Twente Airport is een unieke locatie met een 3 km lange start-/ landingsbaan in een onmetelijke, ruimtelijke omgeving. Het is de plek voor zakelijk en recreatief vliegverkeer en voor luchtvaart-gebonden bedrijvigheid. Tenslotte is het een bijzondere testlocatie waar van de  lange start-/landingsbaan gebruik gemaakt kan worden.

Link:
www.aopa.nl