dinsdag , 16 april 2024
Texel Fly-In 2017

Negende Texel Fly-In op 25, 26 en 27 augustus 2017

De Cocksdorp, 12 augustus 2017 – Van 25 tot en met 27 augustus wordt op Texel International Airport voor de negende keer de Texel Fly-In gehouden, het grootste evenement van zijn soort in Nederland. Natuurlijk is men afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als de weergoden de Texel Fly-In goed gezind zijn dan worden er tussen de 200 en 250 vliegtuigen verwacht.

Wat maakt de Texel Fly-In zo bijzonder?
In de eerste plaats de gastvrijheid van de havenmeesters: Ed (vader) en Mike (zoon) de Bruijn. Maar ook de bijzondere ligging van het vliegveld op het prachtige Waddeneiland Texel. Deelnemers uit verschillende Europese landen (m.n. België, Engeland, Duitsland en Frankrijk) komen speciaal voor dit evenement naar Texel. Hierdoor krijgt de Fly-In ook een internationaal karakter. Het evenement wordt ook bezocht door geïnteresseerden, die niet direct bij de vliegerij betrokken zijn.

Doel
Het evenement heeft tot doel vliegers en belangstellenden samen te laten komen en de deelnemers de mogelijkheid te bieden kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen, het sluiten van nieuwe (of het hernieuwen van reeds bestaande) vriendschappen. Kortom: verbroedering voor het behoud en de promotie van de General Aviation, ook wel kleine luchtvaart genoemd. De Texel Fly-In biedt een uitstekende gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen. Hetgeen het vliegerschap en de veiligheid ten goede kan komen.

Static display, Meet & Greet, productpresentatie’s en diverse lezingen op 26/8:
– Continental Motors “Diesel, is it in your Futer? (Enrico Evers)
– iFly “Electric Flying” (Job Snel)
– Air Combat Europe “briefing” (Erik “Corny” Cornelisse)
– Jan en Christian Cocheret “all about flying”
– Garmin (Romain Spadiny)

Meet and greet op de Texel Fly-In 2017:
– Continental Motors
– International Aviation Support
– Cycloon Holland
– AERO Assist
– Bunte Aviation
– Piper Aircraft
– LeaseWeb
– Aircraft Maintenance Netherlands
– Cirrus SAS
– General Enterprises
– Air Combat Europe
– Zelfvliegen
– iFly Pipistrel aircraft
– AOPA Nederland
Garmin
– The Pilot Shop
– BluBird Flight Training
– KNVvL
– Bose
– Vliegen in Nederland
– Piloot en Vliegtuig
– Global Air
– Just Airborne
– Texel Airport