zaterdag , 18 mei 2024
KLM-747

Extra KLM evacuatievluchten Sint Maarten

Amstelveen, 15 september 2017 – Vandaag is een KLM Boeing 747 van Schiphol naar Sint Maarten vertrokken om hulpbehoevenden, toeristen van alle nationaliteiten en andere mensen die niet op het getroffen eiland wonen, te evacueren. Het is de eerste KLM vlucht op Sint Maarten sinds het uitbreken van de orkaan. Dinsdagochtend 19 september komt de KLM Boeing 747 met opgehaalde reizigers weer aan op Schiphol.

De Boeing 747-400 met vluchtnummer KL737 komt vrijdagavond aan op Curaçao. KLM vliegt eerst naar Curaçao om personeel en hulpgoederen op te halen. Op zaterdag vliegt het toestel met capaciteit voor 268 passagiers door naar Sint Maarten. Van daaruit worden mensen geëvacueerd naar Aruba. Mede dankzij de vrijwillige inzet van cabine en cockpit personeel is deze vlucht tot stand gekomen.