woensdag , 29 mei 2024

KLM’s BlueBot (BB) als nieuwe servicemedewerker

Amstelveen, 26 september – Vanaf vandaag kunnen KLM-klanten via Messenger een ticket boeken met behulp van kunstmatige intelligentie. KLM’s nieuwe servicebot heet BlueBot (BB). Namens KLM helpt BB klanten om tijdens een gesprek een ticket te boeken via Messenger. Dankzij deze vorm van kunstmatige intelligentie kunnen klanten gemakkelijk een ticket boeken zonder tussenkomst van een KLM-medewerker.

BB is zelflerend en heeft haar eigen persoonlijkheid: behulpzaam, vriendelijk, professioneel en gewaagd. Ze is gebaseerd op kunstmatige intelligentie die verbonden is met KLM-technologie. BB wordt ondersteund door 250 menselijke servicecollega’s. Wanneer ze klanten niet verder kan helpen, verwijst ze hen door naar een van deze collega’s. Binnenkort zal BB meer diensten aanbieden en beschikbaar zijn op verschillende digitale kanalen, waaronder ‘voice’.