woensdag , 24 april 2024

Orbit Aviation biedt ‘crew provisioning’ services

Arnhem 23 oktober 2017 – Luchtvaartopleider Orbit Aviation is recent gestart met het aanbieden van ‘crew provisioning services’ aan luchtvaartmaatschappijen. Het resultaat hiervan is een eerste prestigieuze opdracht in Azië. Hiertoe dient Orbit Aviation ervaren cockpit bemanningen te rekruteren en selecteren voor Citilink, een gerenommeerde low-cost dochtermaatschappij van Garuda Indonesia.

De selecties vinden plaats in het ‘crew training centre’ te Utrecht met afsluitend een assessment op een EASA goedgekeurde A320 FTD simulator. Middels een innovatieve en kosteneffectieve benadering profiteren cliënten van kant-en-klare op maat geboden mogelijkheden.

In een volgende fase zal Orbit Aviation middels haar ATPi programma ook ab initio cadetten gaan opleiden tot aan de rechterstoel van de Airbus A320 of Boeing 737. Dit programma bestaat uit een basisvliegopleiding, gevolgd door een uitgebreide ‘multi pilot jet’ fase met meer dan 116 uur ‘on type’. Daarmee voegt Orbit Aviation de beste elementen uit bestaande opleidingen zoals ATP(A) en MPL samen. Hierdoor krijgen luchtvaartmaatschappijen een uniek ‘business to business’ alternatief geboden met oog voor de belangen van hen zelf maar ook voor hun toekomstige piloten.

Link:
www.orbitaviation.eu