vrijdag , 17 mei 2024

Lelystad Airport en Schiphol – Zondag met Lubach

Lelystad Airport en Schiphol – Zondag met Lubach: Het vliegveld in Lelystad gaat flink uitbreiden, tot grote woede van omliggende provincies. De vluchtroutes zullen namelijk een stuk lager liggen dan die van Schiphol waardoor veel geluidsoverlast wordt verwacht. Net als Schiphol, dat voor 92% in handen is van de overheid, past Lelystad Airport allerlei tactieken toe om toch die uitbreiding voor elkaar te krijgen, zoals geluidssterkte berekenen in plaats van meten (want dat levert lagere waarden op), slim geplande inspraakavonden en matsing door de overheid met belastingvrije kerosine.

Bekijk de uitzending ‘Lelystad Airport en Schiphol’ van Zondag met Lubach (5 november 2017). Arjen Lubach remixt de actuele week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: Zondag met Lubach, zo goed als nieuws.

Links:
– www.vpro.nl/zondag-met-lubach
– www.youtube.com/vprozondagmetlubach

Lelystad Airport en Schiphol - Zondag met Lubach