woensdag , 29 mei 2024
ATC Tower Schiphol centre

Minder vluchten Schiphol door storing luchtverkeersleiding

Schiphol, 21 november 2017 – Een technische storing bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hindert momenteel het vliegverkeer rond Schiphol. De capaciteit van de luchthaven is derhalve beperkt tot nader order.

Er is nog geen duidelijkheid over de gevolgen van de storing (duur en omvang). Vooral vertrekkende vluchten hebben vertraging. Wel zijn de meeste vliegtuigen zonder vertraging geland.

Update: 16:55 uur
Het verkeersleidingssysteem is inmiddels succesvol opnieuw gestart. Het neemt tijd voordat het hele systeem volledig operationeel is en de verkeersafhandeling weer op normaal niveau is. Samen met de luchtvaartsectorpartijen zijn we bezig om de capaciteit de komende uren op een veilige en verantwoorde manier te verhogen.