zondag , 14 juli 2024
KLM

Vervoerscijfers KLM: flinke groei in novembermaand

Amstelveen, 8 december 2017 – De KLM-vervoerscijfers over de maand november laten een flinke groei zien. KLM Passage verwelkomde in de maand november 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een vervoersgroei van 7,3% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 5,7% steeg de bezettingsgraad met 1,3%-punt.

Pieter Elbers – KLM President & CEO:
De groei was met name te zien op Europese bestemmingen en het Amerikaanse continent. Op Afrika en het Midden-Oosten was KLM in staat om bij een geringe capaciteitsgroei de bezettingsgraad met bijna 3% te laten stijgen. Het vormt het bewijs dat de KLM-netwerkstrategie nog steeds haar vruchten afwerpt.

Transavia zag de capaciteit en het aantal passagiers licht dalen door de sluiting van de activiteiten in München eind oktober. De bezettingsgraad steeg wel. KLM Cargo wist eveneens te profiteren van de toenemende vraag uit de markt. Bij een stijging van de capaciteit van 3,9% en een toename van het vervoer met 6,4%, steeg de benuttingsgraad met 1,7%-punt.