woensdag , 24 april 2024

KLM vliegers doen hun pet af

Amstelveen, 7 december 2017 – Zolang als KLM bestaat, dragen vliegers een pet. Deze is in de loop der jaren van model en uitstraling gewijzigd om met de tijd mee te gaan. Omdat KLM niet langer de toegevoegde waarde van een pet ziet en om de uitstraling van vliegers moderner en toegankelijker te maken, zullen alle dames- en herenpetten van KLM en KLM Cityhopper vanaf 1 januari 2018 geen onderdeel meer uit maken van het vlieger-uniform.

Bij sommige andere luchtvaartmaatschappijen en beroepsgroepen is het dragen van een pet als onderdeel van een uniform al eerder afgeschaft of aangepast.

Petten voor Stichting Hoogvliegers
Vliegers mogen de pet houden, maar mogen deze ook doneren aan Stichting Hoogvliegers. KLM werkt al jaren samen met deze stichting, die zieke kinderen voor een dag piloot laat zijn.