maandag , 15 april 2024

25 extra 737 MAX 8-toestellen voor Ryanair

Boeing en Ryanair maken bekend dat de bestelling van 25 extra 737 MAX 8-toestellen met hoge capaciteit, rond is. De bestelling van 3 miljard Amerikaanse dollar, tegen actuele catalogusprijzen, was eerder als onbepaald genoteerd op Boeings Orders & Deliveries-website.

Neil Sorahan, chief financial officer bij Ryanair:
We zijn blij met de toevoeging van 25 Boeing 737 die bekendstaat als ‘Gamechanger’, wat de totale bestelling voor ons op 135 737 MAX 8’s brengt. De Gamechanger heeft acht stoelen méér dan onze huidige Boeing 737 800NG-vliegtuigen met 189 zitplaatsen, en bevat motoren met de nieuwste technologie, winglets die het brandstofverbruik en de geluidsemissie verminderen. Hiermee blijven we de groenste, schoonste én goedkoopste luchtvaartmaatschappij van Europa. We kijken uit naar de levering van onze eerste Gamechanger, in het voorjaar van 2019.