zaterdag , 13 juli 2024
EPST

Nieuw airline training programma: baan als piloot gegarandeerd

In navolging van het vorig jaar gestarte mentored cadet programma lanceert European Pilot Selection & Training (EPST) in samenwerking met OSM Aviation een nieuw opleidingsprogramma, dat na voltooiing van de opleiding een baan als piloot garandeert.

Het nieuwe opleidingstraject dat door EPST wordt aangeboden, wordt uitgevoerd in samenwerking met de nieuw gebouwde OSM Aviation Academy (OSMAA) gevestigd in Arendal, Noorwegen.

De op te leiden studenten volgen een zogenaamd Integrated opleiding, welke bij het met goed gevolg behalen van de opleiding, leidt tot het Europees (EASA) Commerciële vlieg brevet (CPL ME/IR) en bovendien tot een baan als First Officer bij OSM Aviation. De noodzakelijke selectie voorafgaand aan de opleiding zal plaatsvinden bij EPST in Utrecht, waarna de opleiding in Arendal volgt.

Na afronding van de opleiding in Noorwegen volgt bij EPST in Utrecht de EASA Advanced Multi-Crew Cooperation Course (APC), welke gevolgd zal worden door de Type Rating. De Type Rating voor de Boeing 737NG of voor de Airbus A320 vindt plaats bij EPST in Utrecht.

De OSM Aviation Groep biedt een complete oplossing, van werving en training tot het plaatsen van crew “True Human Resource management”. OSM Aviation biedt haar klanten Crew Management met kennis van de lokale markt en ondersteuning van de individuele piloten. OSM Aviation’s motto is; “It’s all about the people”. Onder dit motto streeft OSM Aviation naar het continue kunnen leveren van goed geselecteerde, goed opgeleide en goed getrainde piloten voor de luchtvaartmaatschappijen.

EPST

European Pilot Selection & Training (EPST) biedt piloten en luchtvaartmaatschappijen selectie services door middel van haar COMPASS® selectie tool. Naast selectie biedt EPST een volledige pilotenopleiding de zogenaamde Integrated ATPL opleiding, welke leidt tot het behalen van het Europees (EASA) Commerciële vliegbrevet (CPL ME/IR), wat nodig is om bij een luchtvaartmaatschappij te mogen solliciteren.

Verder biedt EPST de bekende Airline Jet Foundation Cursus, een Jet Oriëntatie Cursus waarbij 48 uur getraind wordt op het vliegen met een modern straalverkeersvliegtuig, waarbij de nadruk ligt op MCC en het werkelijk competent zijn in het besturen van de Boeing 737 of de Airbus 320. Deze training wordt gedaan op vliegsimulatoren bij EPST van het type Boeing 737 en Airbus 320. Een noodzakelijke type bevoegdheid (Type Rating) kan ook bij EPST worden gevolgd.

Link:
– www.osmaviationacademy.com
– www.epst.com