vrijdag , 24 mei 2024

Vliegtuig Aviodrome neergestort in Zuid-Afrika

Een historisch vliegtuig, de 65 jaar oude Convair 340, dat binnenkort naar Aviodrome in Lelystad zou komen, is tijdens een testvlucht in Zuid-Afrika neergestort. Het toestel is vlak na het opstijgen in brand gevlogen en neergestort.

Aan boord waren 19 mensen. Drie Nederlanders, twee Australische piloten en een aantal Zuid-Afrikanen, onder wie technici en medewerkers. De drie Nederlanders zijn lichtgewond geraakt.

Een woordvoerder van de hulpdiensten zegt in een interview met een Zuid-Afrikaans tv-station dat er 20 mensen aan boord waren. Een passagier is omgekomen en er zijn 19 gewonden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De meeste hebben ernstige verwondingen en er is een aantal zwaargewonden. Vier mensen moesten uit het wrak worden bevrijd.

Lees ook: 65 jaar oude Convair 340 naar Aviodrome

Bericht Aviodrome:

11 juli – 09.00 uur
Deze zomer zou Aviodrome een bijzonder vliegtuig ontvangen. Vanuit Zuid-Afrika zou de iconische Convair 340 naar Aviodrome vliegen. Gisteren heeft Aviodrome het tragische nieuws ontvangen dat tijdens het opstijgen in een testvlucht in Zuid-Afrika het toestel is neergestort. Serena van Kammen, general manager van Aviodrome, vertrekt namens de directie deze ochtend naar Pretoria om de betrokkenen bij te staan.

Update 11 juli – 13.00 uur
Inmiddels is bevestigd dat een van de 19 inzittenden van de Convair 340 is overleden na het neerkomen van het toestel. Het gaat om één van de Zuid-Afrikaanse technici. Op dit moment verblijven meerdere inzittenden van het toestel nog in het ziekenhuis. Twee daarvan zijn in kritieke toestand. De drie technici van Aviodrome zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De South African Civil Aviation Authority doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van het tragische ongeval met de Convair 340.

Update 11 juli – 15.45 uur
Zojuist is bevestigd dat een tweede persoon is omgekomen bij dit ongeluk. Het gaat om één van de fabrieksmedewerkers uit het gebouw waar de Convair 340 in terecht is gekomen.

Medewerkers van Aviodrome betuigen hun medeleven aan de familie van de overledenen.

Aviodrome Convair 340