dinsdag , 16 april 2024

Boeing HorizonX Ventures investeert in BridgeSat

Boeing [NYSE: BA] heeft geïnvesteerd in BridgeSat Inc., een bedrijf dat zich richt op optische communicatie-oplossingen. BridgeSat bewerkstelligt de toekomst van optische connectiviteit in de ruimte met een netwerk van grondstations en ruimteterminals.

BridgeSat ontwikkelt een wereldwijd netwerk van optische grondstations (OGS) om op snelle en betrouwbare wijze grote hoeveelheden data de ruimte in te sturen. De stations ondersteunen low Earth orbit (LEO) en geostationaire (GEO) optische satellietcommunicatie, waardoor op grote hoogte een veilige gegevensoverdracht kan plaatsvinden tussen satellieten, andere ruimtevaartuigen, onbemande luchtvoertuigen en vaartuigen die zijn ontworpen om op zeer grote hoogte te vliegen.

Boeing HorizonX Ventures leidde de Series B financieringsronde van BridgeSat, waaraan ook Allied Minds deelnam. De investering en relatie met Boeing verbindt BridgeSat met Boeing-experts, testlaboratoria en andere waardevolle bronnen om de inzet van OGS-services over de hele wereld sneller uit te rollen.

De rol van Boeing HorizonX Ventures is gericht op investeringen die startup-innovaties in de lucht- en ruimtevaart ondersteunen. Het portfolio bestaat uit bedrijven die zich specialiseren in autonome systemen, additive manufacturing (AM), energie- en dataopslag, geavanceerde materialen, augmented reality-systemen en -software, machine learning, hybride-elektrische en hypersonische aandrijving en Internet of Things-connectiviteit.