dinsdag , 28 mei 2024

Boeing kondigt order negen 787-9 Dreamliners aan

Boeing [NYSE:BA] maakt bekend dat United Airlines, de op drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, zijn 787 Dreamliner-vloot uitbreidt. Het bedrijf doet dat met een order van negen van de supereffici├źnte langeafstandsvliegtuigen uit de Dreamliner-familie. Volgens catalogusprijzen heeft de deal een totale waarde van 2.53 miljard dollar.

De deal bevestigt de sterke positie van de 787 Dreamliner-familie. Het totaal aantal orders voor dit jaar is de honderd gepasseerd, wat het totaal sinds de start van het programma op 1.400 brengt. Bijna de helft van alle klanten die een 787 kocht, plaatste daarna nog een order van hetzelfde vliegtuig. Met dit aantal orders is de 787 het snelst verkopende wide-body-vliegtuig ooit.