woensdag , 29 mei 2024
KLM-747

Groei vervoerscijfers KLM Passage zet door

KLM verwelkomde in de maand november 3% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,5% in passagierskilometers (RPK’s) en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2%, (ASK’s), steeg de bezettingsgraad met 1,2%-punt naar 87,7%.

Pieter Elbers – KLM president-directeur: ‘De positieve trend in de KLM-vervoercijfers zet ook in de tweede maand van het vierde kwartaal door. Inclusief de maand november, heeft KLM de afgelopen elf maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers verwelkomd aan boord. Hiermee komt het behalen van ons doel: 34 miljoen KLM-passagiers in 2018, goed in zicht! ”

Dezelfde positieve trend was zichtbaar bij Transavia waar een hoger vervoer in passagierskilometers de toename van de capaciteit overtrof, waardoor de bezettingsgraad steeg. De benuttingsgraad bij KLM Cargo kwam afgelopen maand onder druk te staan door een sterkere daling van het vervoer (-2,3% RFTK’s) ten opzichte van de capaciteit (-1,3% AFTK’s). De benuttingsgraad daalde daarmee met 0,8%-punt naar 70%.