woensdag , 29 mei 2024

Aviclaim start 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege stakingen

Aviclaim start minimaal 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege de stakingen die afgelopen zomer plaatsvonden bij de luchtvaartmaatschappij. Tot op heden weigert Ryanair de claims uit te betalen, volgens hen is een staking van eigen personeel overmacht. Aviclaim heeft een andere mening en daagt de luchtvaartmaatschappij massaal voor de rechter.

Rechters vinden dat stakingen van eigen personeel binnen de invloedsfeer van een luchtvaartmaatschappij ligt en dat het dus geen overmacht kan zijn. Ryanair weerspreekt dit met uitspraken van lagere rechters in Duitsland, Spanje en Italië.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat de passagiers die de dupe waren van het personeelsconflict van Ryanair recht hebben op compensatie, de Ierse prijsvechter blijft echter weigeren om te betalen. Er staat bij ons nog ruim € 400.000 open aan claims met betrekking tot de stakingen. We laten deze gedupeerden liever niet nog langer wachten op hun compensatie en starten rechtszaken om zo de compensatie af te dwingen,’ aldus Remco Kuilman oprichter van Aviclaim.

Op de website van Aviclaim is een lijst gepubliceerd voor welke 203 Ryanair vluchten van afgelopen zomer er een rechtszaak gevoerd wordt. De Consumentenbond stapte vorige week al naar de toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport voor dezelfde kwestie. Zij willen dat de inspectie ingrijpt en maatregelen neemt tegen Ryanair.

Link:
– www.aviclaim.nl